субота, 01 вересня 2012 16:57

Найстарішій каруселі Будапешту 106 років
9

У столиці Угорщини Будапешті є один з найстаріших парків розваг Європи. "Відам-парку" уже більше 150 років. Відвідувачам пропонують розважитися на 50 видах традиційних і сучасних атракціонів, 5 з них названі історичними пам'ятками. Карусель з конячками, човниками та каретами, що під класичну музику крутиться, була побудована в 1906 році. Нещодавно вона була відреставрована.

"У Парку розваг добре те, що оплачуєш вхідний квиток і можеш скільки завгодно кататися на каруселях. На наші гроші це вже не така велика сума — близько 200 гривень. А ще добре, що парк розваг працює вночі", — ділиться враженнями львів'янка Марта Петрів.

Найдовші черги до "Американських гірок". У Будапешті вони з дерев'яним каркасом. Люди сідають у вагончики, їх не прищіпають, і поїздок піднімається на висоту 40 м.

Ще одна пам'ятка архітектури - печерна залізниця, побудована на початку XX століття. Люди сідають у поїздок, по дорозі можна побачити рухомих героїв з історії про Джона сміливця з поеми знаменитого угорського поета Шендора Петефі.

Не бракує і сучасних атракціонів. Є стіна для скелелазіння, картинг, печера страху, дзеркальний лабіринт, швидкісні каруселі, атракціони, що піднімають і опускають вгору відвідувачів та багато інших.

Зараз ви читаєте новину «Найстарішій каруселі Будапешту 106 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути