Ексклюзиви
понеділок, 23 січня 2012 14:46

Конопляне взуття носить Віктор Ющенко і Ніна Матвієнко
12

Дизайнер Олег Земнухов, засновник ТМ «Hemps»
Фото: фото: hemps.prom.ua

19 січна на "Йорданських вечорницях" у столичному клубі "Underground" житомирський дизайнер Олег Земнухов представив нову колекцію взуття з конопляного полотна.

"До колекції увійшло тільки жіноче взуття, переважно весняне. Воно має багато декоративних елементів, - розповідає дизайнер. - Взуття розшите червоними квітами, схожими на вишивку полтавських рушників. За основу беру тільки натуральні матеріали. Полотно з конопель міцне, має оберегову енергетику. Матеріал купую. Але маю дерев'яний верстат і деколи роблю його сам. Для осінньо-весняних моделей, або зимових беру також шкіру. Оздоблюю чобітки вручну вишивкою".

Взуття Олега Земнухова — повністю ручна робота. У майстерні над ним працює 6 майстрів.

"Самі коноплі мають антисептичні, бактерицидні і ранозагоюючі властивості. Здавна їх використовували для обробки ран. Рани краще загоювалися, коли їх обмотували конопляним полотном. Я сам увесь час у своєму взутті. Почуваю легкість, ноги менше пітніють. Матеріал має терморегулюючий ефект. Мої знайомі театрали замовляють у мене конопляні устілки. Бо взувають сценічне взуття, яке роками лежить на складі. З такими устілками постійно перебувають у комфорті".

Житомирянин каже, що конопляне взуття носиться добре і підходить для щоденного вжитку.

"Найбільше купують туфельки, мокасини — літнє взуття. Популярні черевички з українським орнаментом на невисоких підборах. Беруть люди, які люблять натуральне або цікавляться фольклором. Декілька років тому співачка Ніна Матвієнко купувала у мене взуття. Віктор Ющенко замовив черевики з орнаментом. Ми орієнтуємося на середній клас. Взуття коштує від 250 до 1 тис 500 грн. Середня ціна 500-600 грн".

У Києві взуття продають у торговельному центрі "Навігатор" на площі Слави.

Зараз ви читаєте новину «Конопляне взуття носить Віктор Ющенко і Ніна Матвієнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути