Киянин Мірлан Бабаєв вирощує у своїй оранжереї під Києвом фейхоа. Щороку збирає по кілька десятків кілограмів цих ягід. Каже, їх вживання запобігає розвитку застудних захворювань.
"Кожного року разом з донькою з'їдаємо по кілька кілограмів цих ягід. Відколи їх їмо, застудними захворюваннями не хворіємо", - сказав Мірлан Бабаєв кореспонденту Gazeta.ua.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 10 тисяч відомих хвороб - три тисячі спадкові. Як лікуються українці
"Вітаміну С в цих ягодах не менше, ніж в цитрусових. Саме тому ці ягоди — прекрасна профілактика грипу і застудних захворювань. Також фейхоа містить багато мінералів і антиоксадантів. Ці ягоди варто вживати тим, хто має проблеми з серцем і судинами. Завдяки великій кількості пектинів фейхоа знижує рівень шкідливого холестерину, чистить судини від осуди від бляшок і захищає від атеросклерозу. До того ж ці ягоди мають здатність знижувати артеріальний тиск", - додав він.
Фейхоа славиться високим вмістом йоду. За кількістю цього мікроелементу ягоди фейхоа можуть конкурувати з морепродуктами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час грипу не можна збивати високу температуру
"2-3 ягоди задовольняють добову потребу організму в цьому мікроелементі. Йод потрібен усім, хто страждає захворюванням щитоподібної залози. Також ці ягоди слід вживати усім, хто страждає від стресів. Рекомендую їсти їх школярам і студентам під час екзаменів. Також ця ягода здатна піднімати настрій. Діє так, як і гіркий шоколад", - розповів Мірлан Бабаєв.
Фейхоа продають на столичних базарах по 60 грн за кг. Мірлан Бабаєв радить готувати із ягід сире варення.
"Візьміть кілограм ягід і півкілограма цукру. Перекрутіть на м'ясорубці і зберігайте в холодильнику. Кожного ранку з'їдаєте по дві столові ложки".
Коментарі