неділя, 11 грудня 2011 13:30

Фейхоа піднімає настрій не гірше шоколаду

Фейхоа піднімає настрій не гірше шоколаду

Киянин Мірлан Бабаєв вирощує у своїй оранжереї під Києвом фейхоа. Щороку збирає по кілька десятків кілограмів цих ягід. Каже, їх вживання запобігає розвитку застудних захворювань.

"Кожного року разом з донькою з'їдаємо по кілька кілограмів цих ягід. Відколи їх їмо, застудними захворюваннями не хворіємо", - сказав Мірлан Бабаєв кореспонденту Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із 10 тисяч відомих хвороб - три тисячі спадкові. Як лікуються українці

"Вітаміну С в цих ягодах не менше, ніж в цитрусових. Саме тому ці ягоди — прекрасна профілактика грипу і застудних захворювань. Також фейхоа містить багато мінералів і антиоксадантів. Ці ягоди варто вживати тим, хто має проблеми з серцем і судинами. Завдяки великій кількості пектинів фейхоа знижує рівень шкідливого холестерину, чистить судини від осуди від бляшок і захищає від атеросклерозу. До того ж ці ягоди мають здатність знижувати артеріальний тиск", - додав він.

Фейхоа славиться високим вмістом йоду. За кількістю цього мікроелементу ягоди фейхоа можуть конкурувати з морепродуктами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час грипу не можна збивати високу температуру

"2-3 ягоди задовольняють добову потребу організму в цьому мікроелементі. Йод потрібен усім, хто страждає захворюванням  щитоподібної залози. Також ці ягоди слід вживати усім, хто страждає від стресів. Рекомендую їсти їх школярам і студентам під час екзаменів. Також ця ягода здатна піднімати настрій. Діє так, як і гіркий шоколад", - розповів Мірлан Бабаєв.

Фейхоа продають на столичних базарах по 60 грн за кг. Мірлан Бабаєв радить готувати із ягід сире варення.

"Візьміть кілограм ягід і півкілограма цукру. Перекрутіть на м'ясорубці  і зберігайте в холодильнику. Кожного ранку з'їдаєте по дві столові ложки".

Зараз ви читаєте новину «Фейхоа піднімає настрій не гірше шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути