Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2013 09:41

За шопінг-тур платять 1 євро та економлять 9 тисяч гривень на покупках
9

Фото: Фото надане Вікторією Савчук

Киянка Олександра Левицька чотири дні відпочивала у Греції. За путівку заплатила всього 1 євро.

"З подругою відпочили у грецькому місті Салоніки, - говорить Олександра. - Вона у шопінг-тури їздить регулярно. Торік була тиждень в Італії. У лютому відправилася у Мілан на зимовий розпродаж. Купила дві сукні місцевих брендів і валізу одягу на тисячу євро. За тур тоді заплатила 10 євро. Вартість шопінг-турів смішна. Але турист має пам'ятати, що, якщо не купить товарів на певну суму, то після повернення у Київ буде змушений оплатити повну вартість туру".

Із Греції Олександра привезла шубу з каракуль за 1,5 тис. євро - понад 15 тис. грн.

"У київських салонах за таку довелося б заплатити 3 тисячі доларів. Завдяки шопінг-туру зекономила 9 тисяч гривень. Ціни на шуби у Греції солідно дешевші, ніж у нас. Краще хутро купувати на фабриці або у великих магазинах. Там видадуть чек з іменем і прізвищем покупця, а також зроблять гарну знижку на другий товар. Нам спустили 20% за норковий кожушок для подружки".

За умовами путівки кожен турист повинен був купити шубу не дешевше ніж за 1 тис. євро. Три ночі Левицька з подругою ночували у 4-зірковому готелі. У вартість путівки входили переліт, страхування і триразове харчування.

Серед українських туристів користуються популярністю шопінг-поїздки у Німеччину, Італію, Китай і ОАЕ.

"В ОАЕ українці їздять на торгові фестивалі, - каже менеджер столичного турагенції Вікторія Савчук. - З Еміратів теж, як правило, привозять шуби. Також туди їдуть за парфумами, прикрасами і дизайнерськими предметами інтер'єру. Особливо часто такі путівки купують дружини політиків і бізнесменів. Іноді відсилають туди своїх помічників. Найчастіше звідти привозять дзеркала, кришталеві люстри, килими і раритетні меблі. Техніка дешевша, ніж у нас".

В Еміратах є нічні базари, але ходити туди туристам не бажано.

"На ринках наших можуть обікрасти або надурити. Там торгують дешевим золотом. Часто наші привозять звідти підробки. Знижки можна просити у продавця, якщо за товар будете платити готівкою. Коли везтимете куплене в Україну, на кордоні за все доведеться заплатити мито у розмірі 4%".

У Китай Савчук радить їхати за шубами, виробами з шовку і прикрасами. До Німеччини подаватися за автомобілями. До Туреччини - за взуттям і трикотажем.

"Найбільшим попитом у туристів користуються шоп-тури до Греції. Такий туризм оператори навіть називають шубінговим. Тури, які передбачають шопінг, коштують дуже дешево - від 1 до 199 євро. Той, хто купує таку путівку, підписує угоду з агентством про те, що витратить на покупки обумовлену суму грошей - від 1 до 5 тисяч євро. Витрати на переліт, проживання і харчування туриста беруть на себе фабрики і торгові центри, в яких мають отоварюватися мандрівники", - пояснила Вікторія Савчук.

Зараз ви читаєте новину «За шопінг-тур платять 1 євро та економлять 9 тисяч гривень на покупках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути