вівторок, 27 серпня 2013 16:26

Як стати мільйонером на прибиранні та сортуванні сміття

Як стати мільйонером на прибиранні та сортуванні сміття
Поради, як почати заробляти гроші на смітті. Фото: musorovoz.in.ua

Для створення бізнесу з утилізації і сортування сміття потрібно інвестувати 4,05 млн грн. Прибуток становить до 10 млн грн на рік.

Про це Gazeta.ua розповів киянин Олексій Мамосюк. В інтернеті він торгує ідеями для бізнесу.

"Уже не один на смітті став мільйонером, - говорить Мамосюк. - Щоб почати цей бізнес, треба хороший стартовий капітал. Наприклад, на техніку для збирання, сортування та утилізації відходів треба 500-600 тисяч доларів. Але бізнес окупиться швидко. Річний дохід буде 8-10 мільйонів гривень".

Дає три поради, як почати заробляти гроші на смітті.

"По-перше, можна займатися вивезенням сміття. Для цього доведеться купити або взяти в оренду два сміттєвоза і тисячу контейнерів. Можна домовитися з комунальними службами і прибирати один із районів Києва. Державні комунальні господарства через погане фінансування не завжди можуть з цим справлятися, тому звертаються до послуг приватних служб", - розповів Мамосюк.

Як ще один варіант рекомендує відкрити свою сортувальну станцію.

"Для цього достатньо поставити у спальному районі контейнери для сортування сміття. Окремо збираєте макулатуру, скло і пластик. Головне встигнути перед бомжами усе забрати. Для цього контейнери купують на замках. З відкритих контейнерів усю склотару винесуть безпритульні, аби здати у найближчому пункті прийому вторсировини. Щоб відкрити сортувальну станцію, з персоналу доведеться найняти на роботу зо 30 працівників", - зазначив чоловік.

За його словами, третім варіантом заробітку на смітті може стати відкриття пункту прийому склотари, макулатури і металолому.

"Щоб заробляти на такому, треба найменше витрат. Такий пункт прийому вторсировини можна відкрити навіть на власному подвір'ї. Ціни на вторсировину трохи впали у порівнянні з попереднім роком. Зараз кілограм заліза 1,8 гривень, а коштував 2-2,2 гривні. Найдорожчі бронза - по 28 гривень, і мідь - по 45 за кілограм", - розповів Мамосюк.

Каже, добрий дохід приносить прийом склотари і пластикових пляшок.

"Скляні пляшки з-під пива приймають від 5 до 40 копійок залежно від форми склотари. З-під вина, шампанського і горілки - по 3-5 копійок, бо такі ідуть на склобій. Добре заробляють на пластикових пляшках. Їх скуповують в Україні по 5 тисяч гривень за тонну, а продають у Польщі за 7 тисяч. На подрібнених заробляють до тисячі доларів", - підсумував Мамосюк.

Зараз ви читаєте новину «Як стати мільйонером на прибиранні та сортуванні сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути