пʼятниця, 19 липня 2013 17:22

Щоб водилися гроші, не треба часто повторювати, що їх немає - психолог

Щоб водилися гроші, не треба часто повторювати, що їх немає - психолог
Слід реально оцінювати власні фінансові можливості. Фото: ipress.ua

Спосіб мислення людей часто заважає їм заробляти більше, вважає психолог Єгор Іордек.

"Більшість мають стереотип, що багатим, буцімто, можна стати лише, якщо грабувати, вбивати чи бути олігархом. Так думають навіть деякі бізнесмени, що приходять до мене на прийом. Декому в дитинстві наголошували, що гроші - це важкі надзусилля та нелюдська фізична праця. Потім дитина із задатками письменника, наприклад, виростає, але не пише, бо там немає надлюдських зусиль. А отже, багато не заробить. Бігає з роботи на роботу, не може себе знайти", - розповідає психолог.

Суспільство та батьки створюють стереотип великих грошей як великих обов'язків, важкої праці та чогось нереального.

"Один мій клієнт признався, що йому, торговцю, соромно перед батьком-землеробом за те, що працює менше, а заробляє набагато більше", - розповів Іордек.

Слід реально оцінювати власні можливості, каже психолог.

"Не варто ставити надреальні завдання. Інакше не виконаєте їх і почуватиметеся нещасними. У мене був клієнт, що марив ретро-автомобілями. Хотів стару "Волгу", але грошей на неї бракувало. То він взяв у кредит 2,5 тисячі доларів і купив таку ж, але у поганому стані. Вона була настільки гнила, що за її ремонт не взявся жоден автомеханік. Тому чоловік викинув її на брухт і віддавав банку кредит ще півроку. Цей мій клієнт дуже хотів ту машину, але, на жаль, поставив для себе надреальне завдання, бо заробляв небагато", - наголосив психолог.

Щоб водилися гроші, не треба часто повторювати фразу "немає грошей" або скаржитися на їхню відсутність.

"Дехто не розголошує розмір своєї зарплати, щоб вона не зменшилася. Але це все індивідуально - в кого як. Я завжди казав, скільки заробляю. Від цього мені гірше не було", - зізнався Іордек.

Для покращення добробуту радить зосереджуватися на чомусь позитивному, займатися приємною для душі працею.

"Тоді не думатимете постійно про відсутність грошей. І, можливо, з'являться нові способи їх заробити. Наприклад, китайський феншуй багатьом допомагає, бо купівля різних аксесуарів, визначення потрібних сторін у квартирі відволікає. Людина починає займатися феншуєм і мимовільно вірить у те, що гроші в неї дійсно з'являться", - підсумував психолог.

Зараз ви читаєте новину «Щоб водилися гроші, не треба часто повторювати, що їх немає - психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути