четвер, 28 червня 2012 12:25

Художники в центрі Києва зароблять по 3 тисячі гривень на день
6

Фото: фото: Світлана КОРЖЕНКО

Художники в центрі Києва заробляють по 3 тис грн на день. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів художник 60-річний Кім. Він уже 20 років малює портрети в переході біля станції метро Майдан Незалежності.

"Раніше замовлень було багато. Особливо вечорами на вихідних. Тоді всі в центрі з'їжджають, до кожного художника по кілька людей стоять в черзі. В такі дні маємо по 3 тисячі гривень заробітку", - сказав він.

"Зараз замовлень поменшало, бо міліція нас постійно ганяє з місця на місце. Кажуть, щоб сиділи в переході. Але ж там люди не ходять, бо вхід і вихід з метро закритий. Доводиться шукати місце під відкритим небом. Сів біля Поштампу, то мене звідти міліціонери прогнали. Сказали: "Ввечері прийдете, коли начальства не буде. А то нам за вас наганяй дали". Наше малювання іноземцям не дуже треба.  Вони приїхали сюди розважитися: познайомитися з дівчатами, випити пива. Справжні заробітки почнуться, коли іноземці поїдуть. Тоді в центрі Києва туристи неквапливо будуть прогулюватися містом і матимуть час на позування", - додав він.

Карикатура формату А4, намальована олівцем, коштує від 20 до 50 грн, силует — 10 грн. Ціна на портрет, написаний олійними фарбами, стартує від тисячі гривень.

"Найчастіше замовляють недорогі малюнки. Один спокійно можу намалювати за 5 хвилин. Такі найчастіше замовляють молоді люди, які люблять з себе посміятися. Серйозні люди просять, щоб намалював великий портрет. Такі замовлення часто роблять іноземці. Вони хочуть, щоб про подорож залишилася якась пам'ять", - поділився художник.

"Кожне замовлення цікаве по-своєму. Якось одна бабуся попросила намалювати її портрет. Але попередила: "Малюйте так, щоб не було видно зморшок". Коли закінчив працювати, на малюнку була зображена молода дівчина. Бабуся розсердилася: "Та це ж не я". Але малюнок забрала. А іншу намалював з усіма зморшками і складками. Вона була в захваті. Хвилин десять повторювала: "Мене ще так точно ніхто не малював".

Зараз ви читаєте новину «Художники в центрі Києва зароблять по 3 тисячі гривень на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути