середа, 13 жовтня 2010 09:15

Пенсійна реформа довела до бунту три мільйони французів

Пенсійна реформа довела до бунту три мільйони французів
Кількість учасників загальнонаціонального страйку проти пенсійної реформи у Франції, за даними французького МВС, склали 1,23 млн осіб, а за даними профспілок в акціях протесту брали участь більше 3,5 млн людей.

Про це повідомило агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на французький тижневик "Експрес".

Повідомляється, що рекордна кількість маніфестантів вийшли на вулиці Парижа. Так, за інформацією поліції в акціях протесту брали участь 89 тисяч столичних жителів, а за даними профспілок - 330 тисяч парижан.

Як пише ВВС, транспортне сполучення в країні паралізовано. Лише третина поїздів далекого прямування курсує між Парижем і регіонами. Поряд із внутрішніми маршрутами порушені також зовнішні напрямки: зменшено кількість поїздів, що з'єднують французькі міста з Бельгією, Німеччиною, Нідерландами та Швейцарією.

У паризькому аеропорту Орлі скасовані 50% рейсів, а в аеропортах імені Шарля де Голля і Бове - кожен третій рейс. Також порушена робота паризького метро.

Парижани, які не беруть участь у протестах, добираються до роботи хто пішки, хто на велосипедах і мопедах, а хто і на роликах.

Між тим, прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон заявив у вівторок, що уряд не відмовиться від пенсійної реформи, незважаючи на страйки.

Прем'єр-міністр заявив, що влада має намір "довести до кінця" пенсійну реформу, оскільки вона є "обґрунтованою, справедливою і необхідною".

"Ми не повинні робити те, що простіше за все, нас не завжди підтримують люди. Важко говорити французам, що вони мають працювати більше, до 67 років, але зробити це необхідно", - зізнався французький міністр праці Ерік Верт.

Профспілки Франції проводять загальнонаціональний страйк на знак протесту проти пенсійної реформи, яка передбачає збільшення пенсійного віку з 60 до 62 років і його поступове збільшення до 67 років.

Як писала Gazeta.ua, за словами народного депутата від Партії регіонів Ярослава Сухого, збільшення пенсійного віку буде обов'язково і в Україні, але почнеться з 2014 року. Він зазначив, що по три місяці чи по півроку буде збільшуватись пенсійний вік і жінок, і чоловіків.
Зараз ви читаєте новину «Пенсійна реформа довела до бунту три мільйони французів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути