субота, 18 вересня 2010 19:27

У Харкові горить університет (ФОТО)
10

У центрі Харкова на площі Свободи горить покрівля Північного корпусу Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна.

Полум"ям охоплений дах корпусу, в частині, що виходить на проспект Леніна. Над дахом пробиваються язики полум"я до двох поверхів заввишки.

На місці події працюють 13 спецмашин, з них 5 автовишок. Також там знаходяться 2 машини швидкої допомоги і машина штабу пожежогасіння.

Прес-служба МНС повідомила, що підрозділи продовжують виїжджати на місце пожежі, але жодних даних на цей момент немає.

За словами ректора університету Віля Бакірова, пожежа виникла близько 17 години на покрівлі, де в цей час велися ремонтні роботи.

На місце події прибули виконувач обов"язки Харківського міського голови Геннадій Кернес, керівники міліції та ГУ МНС Харкова.

Г. Кернес коментувати те, що відбувається відмовився, відзначивши тільки, що ситуація дійсно надзвичайна і що коментувати її будуть фахівці МНС.

Нагадаємо, 6 вересня загорілося приміщення кафе "Занзібар". Дещо пізніше вогонь частково знищив перекриття та перекинувся на другий поверх, де розташовується служба новин "Харьковские известия".

Будівля, побудована до революції, мала дерев"яні перекриття і перегородки, що значно ускладнило роботу рятувальників: вогонь швидко розповсюджувався по пустотах. Також ускладнювали роботу рятувальників висока температура, яка виникала через горіння пластикової обшивки деяких приміщень, і їдкий дим. У ліквідації надзвичайної ситуації були задіяні 24 одиниці спеціальної та допоміжної техніки і близько 100 осіб особового складу.

УНІАН, Медиапорт, Городской Дозор
Зараз ви читаєте новину «У Харкові горить університет (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути