Ексклюзиви
субота, 18 вересня 2010 18:53

Гру радянських піонерів повертають у школи

Гру радянських піонерів повертають у школи

Вчителі Львова обурені розпорядженням міністра освіти Дмитра Табачника. Він наказав замінити дитячо-юнацький фестиваль мистецтв "Сурми звитяги" на військово-патріотичну гру "Зірниця".

"Сурми звитяги" започаткували для популяризації визвольної боротьби українців у ХХ столітті, зокрема - періоду ОУН-УПА. Починалося з конкурсів української патріотичної пісні. Згодом він переріс у фестиваль мистецтв. Цьогоріч планували провести в одинадцяте. "Зірницю" проводили для радянських піонерів.

"Ми не проти військо-патріотичного виховання молоді. Але ж для чого його називати "Зірниця"? Для чого повертатися в минуле? - сказав голова комісії молодіжної політики та спорту Львівської міської ради Юрій Кардашевський. - Треба враховувати специфіку регіону. На Львівщині є свої герої, їх треба прославляти. Не треба скасовувати "Сурми звитяги". Фестиваль можна зробити складовою військо-патріотичної гри. Кажуть, "Зірниця" підготує хлопців до армії. До якої? Ми ж не знаємо, яка у нас буде армія через декілька років. Просто завтра нашим дітям зав"яжуть на шиї червоні галстуки, післязавтра - зашморг".

На сайті Міносвіти з"явилася інформація під заголовком "Рада Організації ветеранів України підтримує проведення військово-патріотичної гри "Зірниця". Там цитують лист, що надійшов на ім"я Табачника від голови ради організації ветеранів України, нардепа-комуніста Петра Цибенка.

gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гру радянських піонерів повертають у школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути