середа, 04 серпня 2010 14:43

У Табачника вирішили "розкрутити" ректорів на ремонт міністерства

У Табачника вирішили "розкрутити" ректорів на ремонт міністерства

Керівництво Міністерства освіти вимагає від ректорів ВУЗів перерахування коштів на ремонт центральної будівлі МОН.

Про це пише УНІАН з посиланням на джерела.

За їхніми даними, існує "відпрацьований механізм" перевірок вузів за нинішнього керівництва.

"Інспектору, який їде перевіряти той чи інший виш, іноді завчасно дають установку привезти негативний звіт. Потім представники МОН звертаються до ректора, наголошуючи на поганому стані справ в університеті, але кажуть, що ситуацію можна "зам'яти", якщо цей ректор зробить "добру справу" - і заплатить за "ремонт вікон, дверей" і т.д", - пише видання.

Так, наприкінці червня в.о. ректора Вінницького національного технічного університету Борис Мокін заявляв, що заступник міністра освіти Євген Суліма пропонував йому перерахувати благодійний внесок у сумі 59 тисяч гривень на рахунок Харківської фірми "Модерн ХХІ".

За словами Мокіна, Суліма "запропонував" йому проплатити заміну вікон у міністерстві і вручив відповідну платіжку, продиктувавши контакти посередника, з яким треба було зв'язатися, щоб здійснити оплату.

За словами ректора, аналогічні платіжки отримали в той день також ректор Харківського національного автодорожнього університету професор Туренко, ректор Одеського національного морського університету професор Морозова, ректор Криворізького державного педагогічного університету професор Буряк, ректор Тернопільського національного педагогічного університету професор Кравець, та ще кілька ректорів.

УНІАН пише, що згодом Мокіну зателефонував міністр освіти Дмитро Табачник, "вибачився за дії свого заступника й пообіцяв розібратись та визначити міру його покарання після того, як той повернеться з відрядження".

Як відомо, депутат від НУНС Леся Оробець направила депутатське звернення до Генпрокуратури та МОН з проханням розібратися в ситуації з Мокіним і Сулімою.

Прокуратура передала звернення до МВС. А в МОН за наказом Табачника від 6 липня створили комісію з проведення службового розслідування.

Пізніше Мокін розповів, що його викликали у міністерство, де на зустрічі з членами комісії з проведення службового розслідування його звинуватили в нецільовій витраті 11 мільйонів гривень.

Також, за словами ректора, його звинуватили у тому, що його дружина "купила в салоні іномарку й подарувала сину". Мокін ці звинувачення відкидає.

Зараз ви читаєте новину «У Табачника вирішили "розкрутити" ректорів на ремонт міністерства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути