Ексклюзиви
пʼятниця, 20 серпня 2010 13:58

У Тернополі понищили меморіали полковника УПА та провідниці ОУН (ФОТО)

Міліція, прокуратура та СБУ в Тернополі другий день шукають зловмисників, які в ніч на 19 серпня розбили меморіальну дошку, що була встановлена на центральному проспекті міста на честь провідниці ОУН Ярославі Стецько.

В цю ж ніч, як з'ясувалося, в мікрорайоні "Східний" невідомі знищили дошку з портретом полковника УПА Омеляна Польового.

Вже наступного дня губернатор області Михайло Цимбалюк заявив, що збирав з цього приводу правоохоронців, і дав їм доручення в найкоротші терміни знайти вандалів. Пояснив, що для нього це є справою честі.

"Я особисто знав цю легендарну жінку. Тож вимагаю, щоб правоохоронці в найкоротші терміни знайшли злочинців – якщо це був злочин, а якщо це провокація – то варто назвати імена провокаторів", - заявив губернатор під час засідання сесії обласної ради.

Окреме звернення з цього приводу до правоохоронців, з ініціативи позафракційного депутата Степана Барни прийняла облрада. На його думку нищення меморіалів – справа рук проросійських організацій.

"Такі організації, за теперішньої влади отримують підтримку на сході та в центрі України. Можна припустити, що в Тернополі активісти таких організацій виконали одне з своїх практичних завдань", - пояснив Gazeta.ua депутат.

Меморіальну дошку Ярославі Стецько встановили в Тернополі на будинку міського казначейства цього року – 30 травня. Відкриття приурочили 90 річниці від дати її народження.

Пам'ятна дошка Омеляну Польовому на однойменній вулиці провисіла близько 10 років.

У березні Громадська організація "Фундація імені Олега Ольжича" заявила про спробу зрубу вандалами меморіального хреста в національному культурно-історичному заповіднику Бабин Яр в Києві.

Раніше, 15 липня 2009 року, меморіальний хрест був підпиляний і звалений, а вандали розбили гранітну плиту з написом: "Українським патріотам".

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі понищили меморіали полковника УПА та провідниці ОУН (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути