Ексклюзиви
пʼятниця, 20 серпня 2010 10:35

Янукович тримає під особистим контролем справу зниклого Климентьєва

Янукович тримає під особистим контролем справу зниклого Климентьєва

Міжнародна громадська організація "Репортери без кордонів" закликає провести ретельне і прозоре розслідування зникнення головного редактора харківської газети "Новий стиль" Василя Климентьєва.

"Репортери без кордонів" висловлюють надію, що влада надасть цієї нагоди ту увагу, яку він заслуговує, і що Климентьєв незабаром знайдеться живий ", - мовиться в повідомленні організації.

"Репортери без кордонів" звертають увагу, що напередодні зникнення журналіст готував матеріали "про 30 га землі біля села Мартове", яке розташоване поблизу Харкова.

За інформацією "Репортерів без кордонів" це розслідування супроводжувалося декількома дивними подіями.

Зокрема, посилаючись на інформацію сина журналіста Олега, повідомляється, що співробітники міліції без пред'явлення ордера на обшук вилучили деякі речі з будинку журналіста без складання їх опису.

Крім того, "Репортери без кордонів" здивовані тим, що після заяви родичів про зникнення Климентьєва було порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Президент України Віктор Янукович Янукович тримає під особистим контролем справу про розшук журналіста.

У п'ятницю він ще раз викликав генерального прокурора України Олександра Медведька та міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова для доповіді про хід розшуку журналіста.

"Правоохоронні органи Харківської області і всієї України повинні зробити все можливе і неможливе для того, щоб знайти журналіста. Потрібно також звернутися за допомогою до правоохоронців сусідніх з Україною держав", - підкреслив президент.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович тримає під особистим контролем справу зниклого Климентьєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути