четвер, 05 серпня 2010 10:48

Попов купить 50 вагонів для метро на Теремки

Попов купить 50 вагонів для метро на Теремки

Київська міська державна адміністрація має намір придбати 50 вагонів для запуску метро від станції Либідська у бік житлового масиву Теремки.

"Будемо орієнтуватися, в першу чергу, на українського виробника. Для даної лінії метрополітену передбачено придбання 50 вагонів як українського, так і російського виробництва. Вартість одного такого вагона - 8 млн. гривень", - цитує прес-служба виконуючого обов"язки мера Києва Олександра Попова.

Попов зазначив, що в цілому вартість проекту будівництва станцій складає 2,1 млрд. гривень. Для завершення робіт необхідно 700 млн. гривень.

Попов також нагадав, що, згідно з дорученням уряду, будівництво станцій має бути завершено до кінця поточного року.

"Сьогодні ми вже говоримо про подальші перспективи розвитку столичного метрополітену, зокрема, в бік масиву Троєщина", - додав Попов.

Нагадаємо, раніше Попов заявляв, що до кінця року транспортна інфраструктура Києва поповниться трьома новими станціями метро, швидкісним трамваєм і новою транспортною розв'язкою.

Як повідомлялося, керівництво комунального підприємства Київський метрополітен не змогло вибрати гімн метро.

Раніше Попов заявляв, що не ініціює підвищення вартості проїзду в столичному метрополітені, проте буде змушена зробити це за рішенням суду.

При цьому Попов підкреслив, що на сьогоднішній день економічно обґрунтований тариф на проїзд у київському метро складає 2,42 гривні.

Нагадаємо, КП "Київський метрополітен" оскаржив у суді рішення КМДА про зниження вартості проїзду в київському метро з 2 гривень до 1,7 гривні.

Раніше, вартість проїзду в Києві була підвищена в 2008 році до 2 гривень, однак, потім, за наполяганням Антимонопольного комітету України знижена до 1,7 гривні. При цьому вартість проїзних "злетіла" у кілька разів.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Попов купить 50 вагонів для метро на Теремки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути