вівторок, 29 червня 2010 11:41

У Німеччині затримали підозрюваних у крадіжці картини Караваджо

У Німеччині затримали підозрюваних у крадіжці картини Караваджо

У Німеччині затримана група з трьох жителів України і жителя Німеччини, які мали намір збути картину Караваджо, викрадену з Одеського музею.

Про це повідомив глава МВС Анатолій Могильов.

"25 червня в Берліні працівниками МВС України спільно з працівниками відповідних служб Німеччині затримана група з трьох жителів України і одного жителя Німеччини, у яких вилучена картина Караваджо, яка була викрадена в музеї Одеси в 2008 році "Поцілунок Іуди", - повідомив міністр у вівторок на брифінгу в Києві.

За словами Могильова, в даний час вирішується питання про екстрадицію до України українців, які були затримані.

Крім того, за його словами, затриманий учасник цього угрупування на території України.

"Проведено більше 20 обшуків, доведена причетність до більш ніж 20 кваліфікованим крадіжкам на території України", - розповів глава МВС.

Міністр відзначив, що ця група діяла впродовж декількох років в Україні і спеціалізувалася на крадіжках досить великих цінностей. "Також вживаються заходи з доставки до України цієї картини", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, чи була ця картина викрадена під замовлення, Могильов відзначив, що ця картина була вкрадена і доставлена до Берліна як "цінний предмет" не для певного замовника.

"Знаючи її цінність це близько $100 млн", - сказав він.

За його словами, її доставили до Берліна з метою пошуку покупців і відповідно продажу цієї картини. Зараз встановлюється, яким чином ця картина змогла перетнути кордон України. Експертизу картини на предмет її цінності за словами Могильова проводитимуть в Німеччині, а потім її доставлять до України.

Як повідомлялося, 31 липня 2008 року з Одеського музею західного і східного мистецтва було вкрадене одне з найцінніших полотен, що зберігаються в Одесі, - картина Мікеланджело да Караваджо "Узяття Христа під варту, або поцілунок Іуди". Ряд експертів оцінює вартість картини на чорному ринку в 100 мільйонів доларів. Проте інші запевняють, що вкрадене полотно - в кращому разі авторська копія, а оригінал зберігається в Національній галереї Ірландії, в Дубліні, передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині затримали підозрюваних у крадіжці картини Караваджо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути