вівторок, 06 квітня 2010 17:54

Викрадену картину Караваджо знайшли на аукціоні

Директор Одеського музею cхідного та західного мистецтв 52-річний Володимир Островський виявив на одному з московських інтернет-аукціонів оголошення про продаж викраденої з музею картини. Йдеться про полотно "Взяття Христа під варту" італійського художника Мікеланджело да Караваджо. Його планують продати за $2 млн.

— Листа мені написала одна з шанувальниць музею, — розповідає Володимир Островський. — Запропонувала звернути увагу на оголошення в інтернет-аукціоні. Подивився — жахнувся, бо побачив на сайті картину "Взяття Христа під варту". Продати її хочуть за 60 мільйонів рублів. Це сміхотворна ціна. Оригінал мистецтвознавці оцінюють у 100 мільйонів доларів. Виставлена картина може бути оригіналом, репродукцією або копією. Достовірної інформації не маю. Думаю, хтось виставив, щоб привернути увагу до аукціону.

Директор повідомив про знахідку СБУ.

— Кілька разів намагався подзвонити організаторам торгів. Але не зміг додзвонитися.

Картину Караваджо "Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди" викрали у ніч на 4 серпня 2008 року. Злодій заліз у вікно, вирізав полотно з рами і втік через дах.

— Картину вдалося викрасти через недостатню охорону, — каже директор. — На момент викрадення в залі був один охоронець, а на вікнах не було ґрат. Тепер ми це виправили.

Зараз ви читаєте новину «Викрадену картину Караваджо знайшли на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути