вівторок, 22 червня 2010 21:00

Європа відчула недопостачання газу

Європа відчула недопостачання газу

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек заявив, що Європа зараз отримує вже меншу кількість газу, ніж раніше, і що скорочення постачань палива відчули Німеччина і Литва.

Як відзначає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в органах державного управління Білорусі, Білорусь скоротила транзит газу до Європи пропорційно до обсягу постачань, який недоотримують з Росії.

"Газ у напрямку Європи йде, але його транзит зменшено пропорційно до того обсягу, який Білорусь недоотримує від Росії", - відзначив співрозмовник агентства.

У вівторок "Газпром" обмежив постачання газу в Білорусію на 30% добової норми. Причиною обмеження постачань стала заборгованість білоруської сторони за блакитне паливо розміром 192 мільйонів доларів, яке постачалося раніше.

Водночас радіо "Свобода" повідомляє, що російсько-білоруські консультації про порядок погашення взаємних заборгованостей з газу продовжать.

Про це домовилися прем'єр-міністр Білорусі Сергій Сидорський і голова "Газпрому" Олексій Міллер у телефонній розмові у вівторок.

Питання про подальше скорочення постачань російського газу Білорусі поки не вирішене, оперативний штаб "Газпрому" обговорить його в середу вранці, повідомив представник концерну Сергій Купріянов.

У Білорусі низку електростанцій вже перевели на резервні види палива, обмежили постачання газу на промислові підприємства.

Радіо Свобода, РБК

Зараз ви читаєте новину «Європа відчула недопостачання газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути