середа, 16 червня 2010 10:01

У пастора Черновецького заарештували усе майно

У пастора Черновецького заарештували усе майно

Усе майно головного фігуранта справи фінансової піраміди "Кінгс Кепітал", пастора "Посольства Божого" Сандея Аделаджі заарештовано.

Про це розповів старший слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління МВС України полковник Сергій Шуваєв.

Під арештом перебуває майно обвинувачених, а це і гроші в банках, і цінні папери, і будівлі, і земельні ділянки.

Окремі кримінальні справи за такими "пірамідами", як "Кінгз Кепітал" та ПП "Грант", нині об'єднані в одну, з огляду на те що в обох обвинуваченим (крім інших осіб) проходить старший пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа (ст. 190, ч. 4 - шахрайство в особливо великих розмірах). При цьому збиток по "Кінгз Кепітал" - кілька мільйонів доларів, цифра зростає у міру надходження нових заяв від потерпілих.

У справі ПП "Грант" - збиток близько мільйона доларів, але вартість арештованого майна у 10 разів менше цієї цифри. Звичайно, потерпілі розраховують, що після суду над організаторами "пірамід" їм відшкодують втрати з майна винних, однак це, якщо й буде, то явно не в повній мірі, бо нинішні обвинувачені багато витрачали на себе, а частину коштів приховали.

На думку Сергія Шуваєва, розслідування просувається успішно, і він розраховує, що приблизно до серпня з матеріалами почнуть знайомитися потерпілі, потім - обвинувачені та їхні адвокати, час на це закон не регламентує. Після цього справа піде до суду.

Полковник міліції впевнений, що під суд піде і пастор Сандей Аделаджа, тому що іншого шляху для обвинуваченого немає (якщо звинувачення було пред'явлено марно, це буде визнано грубою помилкою слідства, за це слідчий понесе покарання). Нині ж Аделаджа співпрацює зі слідством, інакше йому можуть змінити підписку про невиїзд на арешт за перешкоджання слідству.

На запитання, що ж конкретно інкримінується пастору, слідчий відповів, що, мовляв, він був учасником шахрайських схем, у яких у нього була своя роль. Сам Аделаджа гроші від інших обвинувачених не брав, але, за деякими даними, міг їх отримувати через певну "скриньку", куди нібито опускали конверти з якимись сумами.

Крім того, нібито закликав прихожан закладати квартири в банках і вкладати гроші у фірми, які виявилися "пірамідами", в результаті чого багато втратили житла. Довести це на слідстві і потім у суді - справа правоохоронців.

Як відомо, громадянин Нігерії Аделаджа, який офіційно проживає в Україні, звинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, здійсненого в особливо великих розмірах, пише Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У пастора Черновецького заарештували усе майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути