Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2010 16:42

Охоронці Януковича шкодують, що кинули журналіста на газон

Охоронці Януковича шкодують, що кинули журналіста на газон

Управління держохорони вибачилося перед журналістом телеканалу СТБ Сергієм Андрушком.

"УДО висловлює жаль за непорозуміння, яке мало місце між працівниками правоохоронних органів та журналістом телеканалу СТБ Сергієм Андрушком під час проведення охоронних заходів у рамках відвідання президентом Міжнародної агропромислової виставки "АГРО-2010", - йдеться у повідомленні УДО.

УДО приносить вибачення журналісту "за невиправдане застосування сили правоохоронцями".

УДО також обіцяє провести "детальне внутрішнє розслідування з метою встановлення правомірності цих дій та притягнення до відповідальності винних", а також вжити "всіх можливих заходів для недопущення їх у подальшому".

"Сподіваємося на розуміння журналістами специфіки охоронних заходів за участі перших осіб держави. Діяльність УДО завжди спрямована на сприяння журналістам у здійсненні їхньої професійної діяльності при висвітленні заходів за участі перших осіб держави.

УДО з повагою ставиться до роботи представників ЗМІ, вважає свободу слова невід'ємним принципом української демократії", - сказано у повідомленні.

У вівторок охоронці Януковича застосували силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка.

"Ми знімали виступ президента на виставці "Агро-2010". Коли президент вже виступив, він пішов оглядати техніку. Мій оператор пішов за ним разом з іншими. А я трохи запізнився, бо складав техніку, шнури... Коли я теж попрямував за ним, то дорогу мені перекрив невідомий чоловік", - розповів Андрушко.

На прохання журналіста представитися, чоловік відповів відмовою.

"Коли я попередив його, що все зніматиму на телефон, він заломив мені руки і кинув на газон. До нього приєднався ще один чоловік", - розповів Андрушко.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Охоронці Януковича шкодують, що кинули журналіста на газон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути