понеділок, 17 травня 2010 10:09

Медведєв у Києві вшанує пам'ять жертв Голодомору

Медведєв у Києві вшанує пам'ять жертв Голодомору

Графік візиту російського президента до Києва за останній тиждень змінювався понад десять разів і був остаточно узгоджений лише в неділю після полудня.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на дипломатів, які брали участь у формуванні графіка візиту Дмитра Медведєва.

Так, декілька разів призначали і скасовували його зустріч із представниками українського і російського бізнесу. Згідно з підсумковим варіантом програми, вона відбудеться у вівторок у готелі Hyatt за участю президента України Віктора Януковича.

Також, за інформацією газети, Москва тричі змінювала вуз, де Медведєв повинен прочитати лекцію українським студентам. У підсумку був обраний Київський національний університет ім. Шевченка.

Відвідування Чорнобиля вирішили скасувати. Натомість не оминули увагою тему Голодомору

Усупереч традиції, Янукович і Медведєв зустрінуться не на Банковій, біля адміністрації президента України, а на площі Слави, після чого відвідають Могилу Невідомого Солдата, пам'ятник Івану Кожедубу і Меморіал пам'яті жертв Голодомору.

"До останнього дня не вірилося, що "Голодомор" залишиться в графіку. Він декілька разів пропадав звідти", - сказав один зі співрозмовників газети.

Вимогу про обов'язкове відвідування главами держав Меморіалу пам'яті жертв Голодомору в ході офіційних візитів увів Віктор Ющенко незадовго до закінчення своїх президентських повноважень.

Відповідно до чинного указу, Медведєв повинен запалити свічу біля пам'ятника, а потім власноручно посадити кущ калини на схилі Дніпра. Чи буде виконаний російським президентом цей протокольний пункт, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв у Києві вшанує пам'ять жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути