понеділок, 17 травня 2010 09:48

Росія вважає, що здача Україною Криму вбереже від переділу

Росія вважає, що здача Україною Криму вбереже від переділу

Присутність російської військово-морської бази в Криму - це гарантія збереження європейської системи безпеки.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба Кремля.

"Збереження присутності нашої військово-морської бази - це як мінімум збереження того розкладу, який утворився досить давно, і це гарантія від бажання що-небудь переділити у сфері європейської безпеки", - сказав він.

"Причому я в даному випадку вже маю на увазі ефект не тільки для України і РФ, а я кажу про всю Європу", - підкреслив Медведєв.

"Саме тому, на мій погляд, на нашу угоду з Україною про продовження терміну перебування чорноморської військово-морської бази в Севастополі була абсолютно спокійна реакція в Європі і в НАТО. Це мудро", - вважає президент РФ.

Він підкреслив, що "європейська безпека в поточній моделі її існування - не ідеальна, і події останніх років з усією очевидністю це доводять".

"Для цього, по-перше, потрібно створити правильну договірну рамку типу тієї, що була запропонована мною. Я не претендую на винятковість, можна щось інше придумати, але щось робити треба, - заявив Медведєв.

"Я маю на увазі новий Договір про європейську безпеку, який, по суті, продовжив би справу, якою займалися у 75-му році в Хельсінкі, готуючи акт Наради з безпеки і співробітництва в Європі", - пояснив він.

За словами президента РФ, "навіть при наявності цілого ряду військових блоків безпека недосяжна в повному обсязі".

"Збереження тієї конфігурації, яка в Європі існує, є певною запорукою її стабільності. Адже як тільки виникає вакуум, виникає спокуса цей вакуум чимось заповнити. Це відбувалося в історії Європи неодноразово", - сказав Медведєв.

Зараз ви читаєте новину «Росія вважає, що здача Україною Криму вбереже від переділу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути