неділя, 09 травня 2010 10:34

На одній з найбільших шахт Росії загинули 11 гірників

На одній з найбільших шахт Росії загинули 11 гірників

У результаті аварії на вугільній шахті "Распадская" в Кемеровській області принаймні 11 людей загинули, постраждало 41 і доля понад 80 залишається невідомою.

У ніч з суботи на неділю в шахті прогриміли два вибухи - вибухнув метан. У момент першого вибуху під землею перебувало більше 350 осіб. Більшу частину з них вдалося вивести на поверхню, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Через деякий час після того, як в шахту спустилися рятувальники, стався другий вибух. Після цього роботи були припинені і до цього моменту не поновлювалися.

Фахівці побоюються, що жертв може бути більше - під землею на глибині близько 500 метрів залишаються 83 людини, у тому числі 19 учасників рятувальної операції. Їх доля невідома, передає РІА "Новости".

За словами начальника прес-служби Головного управління МНС РФ по Кемеровській області Валерія Корчагіна, пошуково-рятувальні роботи не розпочато через підвищену концентрації метану і, як наслідок, загрозу нових вибухів. У шахті проводиться провітрювання. За уточненими даними, повідомив Корчагін, в результаті другого вибуху частково зруйновані адміністратація і будівлі, що будуються на території шахти.

Повідомляється також, що фахівці, що працюють на місці аварії, беруть проби атмосфери в шахті, розраховують об'єми повітря, які необхідно подати у виробки.

Спочатку в міську лікарню Междуреченська були доставлені 53 гірники, що постраждали під час вибуху на шахті, стан восьми з них розцінюється як важкий.

На даний момент ідентифіковано п'ять тіл загиблих шахтарів.

Шахта "Распадская" вважається однією з найбільших у Росії, вона виробляє близько восьми мільйонів тонн вугілля щорічно.

Зараз ви читаєте новину «На одній з найбільших шахт Росії загинули 11 гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути