середа, 07 квітня 2010 13:56

Дитячу "Нову хвилю" перенесли з Москви до "Артеку"

Дитячу "Нову хвилю" перенесли з Москви до "Артеку"

Дитячий музичний конкурс "Нова хвиля-Junior" відбудеться в Криму в серпні поточного року. Він пройде в найбільшому на території колишнього СРСР дитячому таборі "Артек". Раніше, в 2008 і 2009 роках цей конкурс проводився в Москві.

Відповідний меморандум у вівторок підписали віце-прем"єр України Борис Колесніков, один з організаторів "Нової хвилі" російський композитор Ігор Крутой, глава Ради міністрів Криму Василь Джарти і Олександр Орда - заступник голови українського Держуправління справами, в сферу управління якого входить "Артек".

Конкурс виконавців поп-музики "Нова хвиля" проводиться в латвійському місті Юрмала з 2002 року за ініціативою композиторів Ігоря Крутого і Раймонда Паулса. Дитячий конкурс готуватиме той самий колектив.

За словами Ігоря Крутого, в конкурсі братимуть участь виконавці зі всього світу у віці від восьми до 15 років. Відбіркові тури конкурсу розпочнуться 16 квітня, фінальна частина, яку покажуть російські і українські телеканали триватиме з 20 по 22 серпня.

Композитор сказав, що організатори "Нової хвилі-Junior" готові й надалі проводити фестиваль в Криму.

"Конкурс приходить до "Артеку" рівно на стільки, скільки зберігатимуться хороші відносини між Росією та Україною", - сказав Крутой.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Дитячу "Нову хвилю" перенесли з Москви до "Артеку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі