пʼятниця, 19 лютого 2010 15:18

Кияни не питимуть протухлу воду - Київводоканал

Кияни не питимуть протухлу воду - Київводоканал

Компанія "Київводоканал" припускає обмеження водозабору води з Дніпра у разі погіршення її якості через масову загибель риби.

Про це на прес-конференції у п"ятницю сказав головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства Володимир Костюк.

"Безумовно, будемо відмовлятися від того джерела, де гіршої якості вода. Сьогодні ми кажемо про те, що тривожна ситуація саме в київському водоймищі й відповідно на водозаборі Дніпровському", - сказав Костюк.

Тому у разі істотного погіршення якості води в Дніпру компанія планує збільшити водозабір води з Десни, яка на відміну від Дніпра, зарегульованого каскадами гідроспоруд і має більший коефіцієнт самоочищення.

Частина води, забраної з Десни, буде передаватися по трубопроводах на споруди Дніпровської водопровідної станції й у такий спосіб буде забезпечено водопостачання міста.

"Повністю відмовитися від забору дніпровської води у нас технічно немає можливості, але 70% деснянської води ми заберемо, і частково будемо дніпровську використовувати, таким чином, кінцевий результат буде - нормально оброблена вода", - запевнив Костюк.

Головний технолог "Київводоканалу" Інна Лавренчук зазначила, що компанія посилила дослідження проб води для визначення її якості.

За її словами, уже зараз дослідження фіксують підвищений рівень заліза і марганцю у воді обох річок і знижений рівень кисню.

Костюк запевнив, що у водопровідні системи Києва поставляється лише вода, відповідна державному стандарту.

Як повідомлялося раніше, "Київводоканал" побоюється погіршення якості питної води через масову загибель риби в Дніпрі й Десні, оскільки Дніпровські й Деснянська водопровідні станції не здійснюють дезодорацію води.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Кияни не питимуть протухлу воду - Київводоканал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути