середа, 03 лютого 2010 17:19

В Одесі кращі умови життя, ніж у Києві

В Одесі кращі умови життя, ніж у Києві

В Одесі найкращі умови для життя населення, свідчать результати дослідження аналітико-дослідницького центру "Інститут міста".

Дослідження ґрунтується на статистичних показниках Держкомстату України, а також місцевих органів статистики.

"Одеса є найбільш комфортним, безпечним, забезпеченим містом для життя, враховуючи умови життя населення", - заявив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, оприлюднивши результати дослідження в середу в Києві.

На його думку, Одеса стала лідером за якістю життя завдяки ефективній роботі міського голови Едуарда Гурвиця і його команди.

Інші міста за якістю життя розташувалися в такому порядку: Київ, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Львів, Харків. Найменш зручними для життя містами в Україні є Донецьк і Запоріжжя.

А.Сергієнко повідомив, що в Дніпропетровську і Кривому Рогу найвищий рівень забезпечення житлом, Одеса і Львів - лідери по будівництву житла. Найвищі ціни на житлово-комунальні послуги - в Харкові і Києві, а найнижчі - в Одесі і Дніпропетровську. За його словами, рівень безробіття найнижчий в Києві й Одесі, а найвищий - у Львові та Запоріжжі.

У свою чергу, член науково-експертної ради центру "Інститут міста", доктор медичних наук Вадим Березовський підкреслив, що найбільш високий рівень захворюваності в Києві, а найнижчий - в Одесі.

Разом з тим, член науково-експертної ради "Інституту міста", директор інституту "Київгенплан" Володимир Чекмарев відзначив, що для успішного здійснення в Києві того, що заплановане до 2020 року по розвитку інфраструктури міста, необхідно збільшити темпи розвитку в 2 рази.

Підсумковий показник якості життя у великих містах України включає такі показники, як рівень народжуваності і смертності, кількість шлюбів і розлучень, рівень забезпеченості житлом і вартість житлово-комунальних послуг, будівництво нового житла, забезпеченість дитячими садами і школами, міським електричним транспортом, показники соціальної напруженості (безробіття і злочинності), а також екологічних показників.

У дослідженні зіставлено 17 статистичних показників для міст України з населенням більше 670 тис. осіб (Дніпропетровськ, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Львів, Одеса і Харків).


За матеріалом Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «В Одесі кращі умови життя, ніж у Києві ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути