понеділок, 18 січня 2010 13:16

Під завалами у луганській лікарні лишилось 19 осіб

Під завалами у луганській лікарні лишилось 19 осіб

Спочатку нас трясонуло, - згадують хворі з Луганської міської лікарні N7. - Потім почувся грюкіт і наші палати просто упали. З п"ятого поверху на четвертий. Ті, що були під нами, звалились на третій.

О 8:50 минулого понеділка у реанімації Луганської міської лікарні N7, що по вул. Шеремета,1, вибухнув кисневий балон. Хвиля зруйнувала стіну на 4 поверсі і міжповерхову перегородку. З одного боку приміщення разом з цеглою вилетіли 7 вікон, з іншого – 12.

- Ми знаємо лише попередню причину, - каже заступник міського голови Луганська Маноліс Пилавов. - Балон вибухнув, коли працівники лікарні переганяли кисень з одного в інший.

...9:30. Біля лікарні метушаться пожежні з усіх частин міста, газовики, журналісти. Загалом понад 200 осіб. Міліціонери утворили живий ланцюг – не пропускають зівак. Навколо тупцюють родичі хворих. Перепитують, чи немає їхніх близьких у списку загиблих.

- Загиблих троє, - заспокоює їх заступник міського голови. - Це працівники лікарні.

- Кажуть, там ще один балон травить, - перешіптуються між собою відвідувачі. - Може ще раз гахнути.

Кожні кілька хвилин з лікарні виносять на носилках хворих. Переважно це пенсіонери. Закутані у ковдри. Деяких вивозять на інвалідних візках. За годину виносять понад 20. На вулиці – мінус 15. Родичі здалеку заглядають на руїни.

У епіцентрі вибуху знаходилось 22 людини. На 13:00 під завалами лишилось 19 осіб. Чути, як вони кричать з-під руїн. Рятувальники намагаються до них дістатись.

- Моя жінка якраз пішла на 5 поверх, за рентген платити - нервується сивий чоловік. Його теж не пускають всередину. - Але лікарі кажуть, що її нема у списку загиблих. Наче найбільше постраждали медики.

На 5 поверсі – кардіологічне відділення, на 4 поверсі – пульмонологічне.

Кожна палата реанімації має бути обладнана кисневим балоном. У медичні заклади їх постачають через централізовані медичні бази. Має висоту 175,5 см, діаметр 22 см, корпус пофарбований у синій колір. В один балон об"ємом 40 літрів стискують 6 куб. повітря. Тиск всередині - 150 атмосфер.

Зараз ви читаєте новину «Під завалами у луганській лікарні лишилось 19 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути