четвер, 24 грудня 2009 08:52

Оксана Забужко презентувала свій новий роман

Оксана Забужко презентувала свій новий роман

Відома українська письменниця Оксана Забужко презентувала свій новий роман "Музей покинутих секретів".

Як зазначила Забужко, новий роман - це родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004 року. "Ці 60 років української історії нанизані як на шпульку на історію однієї родини. Члени цієї родини далеко не завжди знають один одного і кожен бачить цю історію зі своєї позиції", - сказала вона.

"Роман про наші часи. Герої роману - наші сучасники, героїня є тележурналісткою Дариною", - додала Забужко.

Над романом письменниця працювала з 2002 року.

Також Забужко повідомила, що історична частина роману присвячена УПА. "Ця частина роману, яка становить менше третини тексту, забрала в мене найбільше часу", - зізналась письменниця.

За її словами. для того, щоб "виставити належним чином усі історичні декорації", їй знадобилося багато працювати в архівах, зустрічатися з багатьма учасниками тих подій, зокрема ветеранами УПА.


Оксана Забужко народилася 1960 року в Луцьку. Закінчила філософський факультет Київського університету та аспірантуру Інституту філософії НАН України. Кандидат філософських наук. Віце-президент українського ПЕН-клубу.

Автор поетичних збірок "Травневий іній" (1985), "Диригент останньої свічки" (1990), "Автостоп" (1994), "Новий закон Архімеда" (2000), повістей "Інопланетянка" (1992), "Казка про калинову сопілку" (2000), роману-бестселера "Польові дослідження з українського сексу" (1996, 1998, 2000, 2002), філософських досліджень "Дві культури" (1990), "Філософія української ідеї та європейський контекст: франківський період" (1992, 1993), "Шевченків міф України: спроба філософського аналізу" (1997, 2001), книги вибраних есеїв "Хроніки від Фортінбраса" (1999, 2001), та публіцистичного збірника "Репортаж із 2000-го року" (2001).

Живе і працює в Києві. Роман "Польові дослідження з українського сексу" видано в Угорщині, Чехії та Росії.

Твори Забужко готують до видання в США, Німеччині та Польщі. У 2002 році було знято фільм за книжкою "Хроніки від Фортінбраса". У видавництві "Факт" у лютому 2003 року з"явилася збірка повістей та оповідань "Сестро, сестро".

Крім того, минулого року в Брюсселі відбувся вечір української літератури за участю Оксани Забужко. Організаторами вечора виступили Міжнародний будинок літератури Passa Porta, літературна асоціація Het Beschrijf та Посольство України в Бельгії та Люксембурзі. Під час вечора відбулось спілкування з Забужко, яка розповіла присутнім про Україну, українську культуру та літературу, зачитала уривки своїх творів. Крім того, присутнім були представлені кілка віршів сучасних українських поетів, які готуються до публікації в одному з фламандськомовних літературних журналів.

За матеріалами УНІАН, Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Оксана Забужко презентувала свій новий роман ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути