понеділок, 09 листопада 2009 13:45

Обама запропонував Саакашвілі велику партію зброї

Обама запропонував Саакашвілі велику партію зброї

США у відповідь на прохання Грузії про військову допомогу запропонували республіці велику партію зброї і військової техніки. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС, посилаючись на якесь "джерело в російських спецслужбах".

Як стверджує агентство, США готові поставити Грузії комплекси ППО, протитанкові ракетні комплекси, а також автоматичну стрілецьку зброю і боєприпаси до неї. За словами джерела, йдеться, зокрема, про ЗРК "Петріот-3", ПЗРК "Стінгер", ПТРК "Джавелін" і "Хелфайр-2".

ИТАР-ТАСС вказує приблизну вартість призначеного для Грузії озброєння. Правда, в публікації агентства спочатку йдеться, що партія зброї коштує більше ста мільйонів рублів. Потім наголошується, що її вартість складає більше ста мільйонів доларів.

Раніше, 5 листопада, як повідомляла "Комсомольська правда", начальник ГРУ Генштабу РФ Олександр Шляхтуров заявив, що "Грузія відновлює свій військовий потенціал за рахунок постачань озброєнь зарубіжними країнами". Він стверджував, що зброю поставляють країни НАТО, а також Ізраїль та Україна.

Нагадаємо, що після російсько-грузинської війни 2008 року Росія намагалася домогтись міжнародного ембарго на військові постачання Грузії. При цьому в Москві заявляли, що такі заходи необхідні для запобігання новим військовим конфліктам. Проте широкої підтримки ця ініціатива не отримала.

У Грузії, відповідаючи на звинувачення з боку Москви, неодноразово відзначали, що постачання озброєння в республіку здійснюються відповідно до міжнародного права.

Остання заява "джерела в російських спецслужбах", яке наводить ИТАР-ТАСС, в Тбілісі поки не коментували, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Обама запропонував Саакашвілі велику партію зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути