Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2009 16:33

Жертва Поланського просить дати йому спокій

Жертва Поланського просить дати йому спокій

Арешт Романа Поланського в Швейцарії обернувся для американки Саманти Геймер, в незаконному зв"язку з якою, коли їй було 13 років, звинувачується кінорежисер, проблемами зі здоров"ям і неприємностями на роботі.

Про це заявив в шестисторінковому посланні апеляційному суду Каліфорнії Лоуренс Сильвер - адвокат потерпілої. Юрист закликав суддів припинити кримінальну справу щодо Поланського, повідомили британські телеканали.

За свідченням Сильвера, йому і Геймер з часу арешту кінодраматурга 26 вересня щонайменше 500 разів телефонували представники преси з проханням прокоментувати ситуацію.

Геймер, яка проживає зараз на Гаваях, зазнає, як відзначив адвокат, справжнього переслідування журналістами. Їй неодноразово пропонували дати інтерв"ю різним програмам, зокрема брати участь в ток-шоу знаменитої телеведучої Опри Уїнфрі.

"Все це викликало у неї проблеми зі здоров"ям, - йдеться в документі. - Переслідування вплинуло на ефективність її роботи і призвело до цілком очевидної незадоволеності з боку її працедавця. Цілком можливо, що Саманта може втратити роботу".

Нагадаємо, що Геймер ще в січні поточного року звернулася до суду з офіційним проханням зняти звинувачення з кінорежисера. 45-річна Саманта пояснила своє прохання тим, що слідчі органи і обвинувачі, розголосивши деталі справи, "завдали збитку їй, її трьом дітям, чоловіку та матері".

Проте американська юстиція досі не закрила проти визнаного майстра кінематографу справу 32-річної давнини.

Не чекаючи на завершення судового процесу, Поланскі в 1978 році виїхав із США до Європи і отримав французьке громадянство. В даний час у режисера громадянство двох держав - Франції та Польщі, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Жертва Поланського просить дати йому спокій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути