четвер, 01 жовтня 2009 13:16

Поланські можуть посадити не більше, ніж на рік

Поланські можуть посадити не більше, ніж на рік

Юристи режисера Романа Поланські намагаються звільнити свого клієнта всяким способом. Адвокати співпрацюють із дуже впливовими особами, щоб тільки він вийшов із тюрми.

Говорять про те, чи буде питанням екстрадиції Романа Поланські займатися держсекретар США Хілларі Клінтон, а також відомий правник Рейд Вайнгартен.

Співпраця із Вайнгартеном сигналізує про те, що захист Поланські цілеспрямовано робитиме все можливе для зрушень у його справі, пише "New York Times". Юрист Вайнгартен добре знає генерального прокурора США Еріка Холдера, - це ключова особа у справі Поланські.

Очікується, що адвокати "заблокують" екстрадицію Поланські до США, після чого справу розглядатиме швейцарська правова система.

Юристи шукають аргументи, що злочин Поланські не має тягнути за собою екстрадицію, тобто що така стаття, як у нього, не передбачає екстрадиції, адже Поланські, за законом, мусив ще тоді, 30 років тому, бути засуджений не більше, ніж на рік ув"язнення.

Крім того, за їхніми аргументами, можна вважати відбуванням покарання, коли в 1977 році його примусово протягом 42 днів оглядали психіатри.

Gazeta.ua за матеріалом: Dziennik

Зараз ви читаєте новину «Поланські можуть посадити не більше, ніж на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути