пʼятниця, 19 червня 2009 09:55

Найстаріший чоловік в світі помер легкою смертю (ФОТО)

 
Томодзі Танабе, найстаріший чоловік в світі, помер уві сні в своєму будинку в місті Міяконодзіо, на півдні Японії. Йому було 113 років.

Танабе народився 18 вересня 1895 року, у нього було 5 синів і 3 дочки, 25 онуків, 53 правнуки і 6 праправнуків. Він був занесений в Книгу рекордів Гінеса як найстаріший в світі чоловік, коли йому виповнилось 111 років.

Танабе не пив і не палив. Його улюбленими стравами були смажені креветки і суп місо з молюсками. Кожного ранку він пив молоко і читав газету.

У Японії найвищий показник середньої тривалості життя - 86 років для жінок і 79 для чоловіків. Це прийнято пояснювати японською дієтою, багатою на рис і морепродукти. За останніх 6 років кількість японців, чий вік перевалив за 100 років, подвоїлась і досягла 36 тисяч людей в 2008 році. Населення Японії складає 127 млн осіб.

Нещодавно повідомлялося про смерть в ПАР найстарішої жінки на планеті, якій, як стверджувалось, було 134 роки. Проте її вік офіційно не підтверджений і не був внесений до Книги рекордів Гінеса.

Згідно з книгою, найстарішою мешканкою Землі зараз вважається Гертруда Бейнс, яка проживає в Лос-Анджелесі, їй 115 років, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший чоловік в світі помер легкою смертю (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути