неділя, 31 травня 2009 11:45

У Південній Осетії обирають парламент

У Південній Осетії обирають парламент

О 07:00 за київським часом відкрилися виборчі дільниці на виборах до парламенту Південної Осетії.

На території Південної Осетії відкрито 88 виборчих дільниць, в Північній Осетії - шість і одна в Москві.

Раніше ЦВК Південної Осетії зареєстрував 52 тисячі 436 виборців, які проживають на території республіки. За межами Південної Осетії точне число виборців невідоме, і підрахунок голосів робитиметься згідно з тим як люди приходитимуть на дільниці для голосування.

За 34 місця в парламенті Південної Осетії ведуть боротьбу чотири політичні партії - Комуністична партія Республіки Південна Осетія, республіканська політична партія "Єдність", партія "Фидибаста" ("Вітчизна") і Народна партія Республіки Південна Осетія.

Вибори, що проходять за пропорційною системою, будуть визнані такими, що відбулися при явці 50% плюс один поданий голос.

Крім того, не менше двох партій повинні набрати сім і більше відсотків голосів. Інакше, через чотири місяці будуть проведені повторні вибори.

На парламентських виборах, перших після визнання Росією незалежності Південної Осетії, присутні близько 70 спостерігачів - з Росії, Придністров"я, Казахстану, Киргизії, України, Польщі, Чехії, ФРН, Нагірного Карабаху і Абхазії.

Супротивники діючого президента Південної Осетії Едуарда Кокойти раніше оголосили, що не мають наміру боротися за місця в парламенті. Результат виборів, на їхню думку, наперед відомий. Представники опозиції збираються ініціювати проведення дострокових президентських виборів, на які планують виставити єдиного кандидата.

За матеріалами: "Вести", Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «У Південній Осетії обирають парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути