пʼятниця, 15 травня 2009 16:22

США "твердо" підтримують Грузію

США "твердо" підтримують Грузію
Згідно з прес-релізом Білого дому США, в телефонній бесіді з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі американський віце-президент Джо Байден "підкреслив тверду підтримку з боку США відносно суверенітету і територіальної цілісності Грузії".

Наголошується також, що Байден "вітав зважену відповідь влади Грузії на акції протесту та її спроби підключитися до діалогу з непарламентською опозицією". Віце-президент США "закликав владу знову продовжити такі спроби".

Байден "підкреслив необхідність того, що Грузія і Росія повинні проявити стриманість і сприяти стабільності в сепаратистських регіонах Грузії". Він також відзначив "значення роботи міжнародних організацій, у тому числі й ОБСЄ в Грузії, підтвердив готовність США продовжити роботу з іншими членами міжнародної співдружності з метою підтримки міжнародної присутності в масштабах всієї Грузії, включаючи Абхазію та Південну Осетію, а також з метою врегулювання проблем з погляду безпеки, гуманітарних проблем і проблем з правами людини".

Разом з тим прес-служба Саакашвілі повідомляє, що "Байден висловив тверду підтримку уряду Грузії, обраному законно, демократичним шляхом".

Нагадаємо, акції протесту в Грузії проходять з 9 квітня. Основна вимога опозиції - відставка президента Михайла Саакашвілі.

За матеріалами Полит.ру, "Грузия Online"

Зараз ви читаєте новину «США "твердо" підтримують Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути