четвер, 07 травня 2009 08:18

Свинячий грип вже під Україною

Свинячий грип вже під Україною
Лікарі в Польщі виявили перший в країні випадок зараження людини вірусом A/H1N1, повідомила в середу міністр охорони здоров"я Ева Копач.

Під час прес-конференції вона оголосила про отримання підтвердження від медиків, що в країні "є перший випадок зараження грипом A/H1N1".

"Йдеться про 58-річну жінку, яка 2 травня повернулася з Нью-Йорка", - додала вона.

Польські лікарі відзначають, що жінка, яка проходить лікування на півдні країни, почувається досить добре і повинна одужати. Тим часом, в світі кількість підтверджених випадків зараження людей вірусом A/H1N1 перевищила 1,5 тисяч. Вірус виявлений у 24 країнах, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ).

Кількість жертв захворювання складає 30 осіб. У Мексиці, де спалах зараження грипом місяць тому набув загрозливих масштабів, підтверджено 822 випадки зараження вірусом свинячого грипу, з них 29 випадків з летальним результатом.

У США підтверджено вже 642 випадки зараження, померли дві людини. У Канаді підтверджено 165 випадків зараження вірусом, в Іспанії - 57, у Великій Британії - 27, в Німеччині - 9, в інших країнах, де підтверджені випадки захворювання грипом, кількість заражених не перевищує 5 людей.

За матеріалами Інтерфакс, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип вже під Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути