середа, 06 травня 2009 14:26

В 2010 українці також будуть їздити в Хорватію без віз

В 2010 українці також будуть їздити в Хорватію без віз

"Хорватія може продовжити дію безвізового режиму для громадян України і в 2010 році", - заявив міністр туризму Республіки Хорватія Дамір Байс під час зустрічі з Послом України в Республіці Хорватія Маркіяном Лубківським.

Про це повідомили в МЗС України.

Д.Байс підкреслив, що очікує на суттєве збільшення в літній період кількості туристів з України. Він, зокрема, відзначив, що хорватська сторона зацікавлена у створенні сприятливих умов для розвитку туризму між двома країнами та наголосив на необхідності підготовки до туристичного сезону 2010 року вже зараз.

За словами міністра, в разі, якщо призупинення дії візового режиму з Україною принесе очікувані результати, хорватська сторона готова поширити таку практику і на 2010 рік. При цьому він висловив сподівання і на кроки назустріч з українського боку.

У ході зустрічі М.Лубківський запропонував хорватській стороні започаткувати пряме авіаційне сполучення між Києвом і Загребом, а також відкрити в українській столиці представництво Хорватської туристичної спілки.

Участь у зустрічі взяли представники туристичних об"єднань та компаній Хорватії, які покладають великі сподівання на призупинення дії візового режиму з Україною.

Як повідомлялося, уряд Хорватії прийняв рішення про відміну візового режиму для громадян України з травня по жовтень поточного року.

Нагадаємо, що 6 червня в Хорватії відбудеться матч відбірного циклу чемпіонату світу 2010 року між збірними Хорватії та України. Вищевказане рішення може полегшити виїзд українських вболівальників на це найважливіше для України протистояння.

За матеріалами Zaxid.net, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В 2010 українці також будуть їздити в Хорватію без віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути