Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2009 17:47

Вакцина від свинячого грипу з"явиться не раніше, ніж через півроку

Вакцина від свинячого грипу з"явиться не раніше, ніж через півроку
Вакцина проти свинячого грипу може з"явитися не раніше, ніж через півроку. Про це на прес-конференції в понеділок повідомила перший заступник головного державного санітарного лікаря України Людмила Мухарська.

Вона підкреслила, що на сьогоднішній день вакцини проти свинячого грипу не існує, і на її розробку необхідно буде як мінімум півроку.

У той же час, у поточному році в Україні очікувалася епідемія грипу тієї ж групи А, яка аналогічна свинячому грипу, тому Мухарська не виключає, що у тих, хто зробив щеплення проти грипу цього року, виробився також перехресний імунітет і проти свинячого грипу.

У свою чергу, провідний фахівець Українського центру грипу Алла Мироненко повідомила, що клінічний перебіг свинячого грипу у людей практично не відрізняється від звичайного. За її словами, захворювання свинячим грипом проходить з середнім перебігом, важкий перебіг зустрічається рідко.

Вона підкреслила, що це позитивно відрізняє вірус свинячого грипу від пташиного грипу, де летальний результат фіксується в 70% захворювань.

Мироненко також зазначила, що зазвичай для розповсюдження епідемії з Європи до України необхідно близько одного місяця, якщо не вживати заходи. Проте враховуючи, що наближається початок літа, то вірус свинячого грипу загрожуватиме країнам, розташованим у південній півкулі, тоді як Україна знаходиться в північній.

За її словами, для лікування свинячого грипу можна використовувати ліки, які використовуються для лікування звичайного грипу.

В Україні зареєстровано три препарати, які пройшли весь комплекс досліджень і які можна вживати саме при лікуванні свинячого грипу. Разом з тим, ці препарати необхідно використовувати тільки після призначення лікаря.

Відповідаючи на запитання журналістів, Мухарська заявила, що заразитися свинячим грипом, вживаючи м"ясо свинини, практично неможливо, оскільки воно проходить термічну обробку.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Вакцина від свинячого грипу з"явиться не раніше, ніж через півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути