вівторок, 14 квітня 2009 10:37

Сигарети подорожчають з 1 травня. На черзі вина та спирт

Сигарети подорожчають з 1 травня. На черзі вина та спирт

Президент Віктор Ющенко в понеділок, 13 квітня, підписав закон про підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби. Підвищення акцизів спричинить подорожчання сигарет на 30-40%.

Текст документа розміщено на офіційному сайті глави держави.

Згідно із законом, ухваленим парламентом 31 березня, з 1 травня поточного року мінімальна сплата акцизного збору зросте: з 18 до 50 гривень за 1000 шт. сигарет без фільтра або цигарок; а також з 40 до 100 гривень за 1000 шт. сигарет з фільтром.

Ставки акцизу на всі інші види тютюнових виробів підніматимуться приблизно тими ж темпами, що і на сигарети з фільтром, щоб не допустити переходу споживачів на інші вироби через їхнє відносне здешевлення.

Очікується, що реалізація законопроекту забезпечить надходження до держбюджету протягом дев"яти місяців 2009 року додатково 3,7 млрд грн.

Учора голова Верховної Ради України Володимир Литвин повідомив, що підписав закон про підвищення акцизних ставок на алкогольну продукцію і направив його на підпис президентові.

Раніше Литвин заявляв, що не підпише закон про підвищення акцизного збору на кріплені та ігристі вина, етиловий спирт і лікеро-горілчані вироби у випадку, якщо текст закону відрізнятиметься від проголосованого парламентом.

За матеріалами: Сайт Президента, Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Сигарети подорожчають з 1 травня. На черзі вина та спирт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути