пʼятниця, 27 лютого 2009 14:44

Обама повідомив, коли виведе війська з Іраку

 
Президент США Барак Обама в бесіді з лідерами партійних фракцій в конгресі США заявив про намір вивести бойові частини з Іраку до 2010 року, повідомляє американський телеканал Сі-Ен-Ен з посиланням на представників конгресу. Таким чином, президент США має намір виконати одну з передвиборчих обіцянок про виведення військ протягом 19 місяців після вступу на посаду. Колишня американська адміністрація відповідно до угоди між тодішнім президентом США Джорджем Бушем та іракським урядом обіцяла вивести війська з Іраку до 31 грудня 2011 року.

Передбачається, що після виведення військ в Іраку залишаться від 30 до 50 тис. американських солдатів, які продовжуватимуть навчати іракські сили безпеки та надавати їм підтримку під час проведення бойових операцій.

Залишаться 30-50 тисяч солдатів

Крім того, ці підрозділи займатимуться збором розвідінформації про терористів та брати участь в їхній ліквідації. Але і вони всі повинні будуть залишити країну до кінця 2011 року, як це передбачено угодою про статус американських військ, підписаним Вашингтоном та Багдадом в листопаді минулого року.

В даний час в Іраку знаходяться близько 142 тис. американських військовослужбовців. З березня 2003 року Пентагон втратив там 4253 людини, ще понад 31 тис. солдатів і офіцерів отримали поранення. Війна в Іраку вже обійшлася американським платникам податків, згідно Центру стратегічних та бюджетних оцінок, в 687 млрд. доларів.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, Известия

Зараз ви читаєте новину «Обама повідомив, коли виведе війська з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути