середа, 25 лютого 2009 13:27

Обама вирішив вивести війська з Іраку

Автор: Фото Reuters
 
Президент США Барак Обама планує оголосити про виведення всіх американських бойових частин з Іраку протягом 19 місяців. Про це повідомили журналістам офіційні представники адміністрації, які побажали залишитися неназваними. Вони не стали уточнювати, коли глава Білого дому оповістить своє рішення.

Передбачається, що в Іраку - після повернення додому бойових підрозділів - ще залишаться від 30 до 50 тисяч американців, які сприятимуть іракським силам безпеки в проведенні бойових операцій, а також продовжуватимуть навчання іракських солдатів і брати участь в ліквідації терористів.

Коли саме Обама повідомить про своє рішення - невідомо

Але і вони повинні будуть залишити країну до кінця 2011 року, як це передбачено угодою про статус американських військ, підписаною Вашингтоном та Багдадом в листопаді минулого року.

Під час передвиборчої кампанії Обама обіцяв вивести з Іраку всі бойові частини протягом 16 місяців після вступу на посаду президента.

В даний час в Іраку знаходяться близько 142 тисяч американських військовослужбовців. З березня 2003 року Пентагон втратив там 4249 людей, ще понад 31 тисяча солдатів і офіцерів отримали поранення.

Війна в Іраку вже обійшлася американським платникам податків в 650 млрд доларів.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Обама вирішив вивести війська з Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути