понеділок, 09 лютого 2009 13:23

Обама відклав виведення військ з Іраку

Обама відклав виведення військ з Іраку
Президент США Барак Обама відклав прийняття рішення про дату виведення американських військ з Іраку для опрацювання різних варіантів і оцінки можливих наслідків. Про це на умовах анонімності повідомили два високопоставлених представника Пентагону.

За інформацією джерел телекомпанії, в даний час ведеться розробка планів виведення американського контингенту протягом 16, 19 і 23 місяців. Остаточне рішення буде прийняте після ретельного аналізу ризиків та можливих наслідків кожного з представлених планів. Нагадаємо, що в ході передвиборної кампанії Барак Обама обіцяв вивести війська з Іраку протягом 16 місяців.

У той же час CNN зазначає, що ініціатива збільшення термінів виведення належить військовому командуванню, сам Обама не давав будь-яких розпоряджень і не призначав нових дат. Президент тільки погодився вислухати міркування військових і прийняти рішення після обговорення представлених ними планів.

Виведення військ США з Іраку буде здійснюватися протягом трьох років

Американська адміністрація також відклала на деякий час рішення про посилення афганського контингенту до вироблення нової стратегії дій в країні.

Раніше прем"єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі заявив, що процес виведення підрозділів армії США "може бути прискорений". Нагадаємо, що відповідно до домовленості, укладеної між іракським урядом і адміністрацією Джорджа Буша, виведення військ США з Іраку буде здійснюватися протягом трьох років і має завершитися до кінця 2011 року.

За матеріалами: Лента.ру, CNN

Зараз ви читаєте новину «Обама відклав виведення військ з Іраку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути