неділя, 14 грудня 2008 11:57

Військова кампанія в Іраку добігає кінця

Міністр оборони США Роберт Гейтс повідомив американські війська в Іраку, що військова кампанія в цій країні вступила в завершальну фазу.

Як повідомляє ВВС, Гейтс зазначив, що американська військова присутність в Іраку залишається дуже важливим чинником під час перехідного періоду.

За угодою з іракським урядом, американські війська мають залишити міські райони країни до червня наступного року. Вони мають бути повністю виведені з Іраку до кінця 2011 р.

Виступаючи на авіабазі Балад на північ від Багдада, Гейтс сказав, що процес скорочення чисельності американських військ уже розпочався. За словами командувача військами США в Іраку Рея Одієрно, деякі військовослужбовці залишаться в іракських містах після виведення військ як інструктори і радники. Участі в бойових діях вони не братимуть.

Генерал Одієрно нагадав, що наступного року в Іраку мають пройти вибори, тому на американські сили ляже завдання створення безпеки в цей період.

Бі-Бі-Сі зазначає, що раніше представник іракського уряду Алі Даббаг висловив сумнів у тому, що іракські війська будуть здатні через три роки створювати безпеку в країні. За словами Даббага, американцям, можливо, доведеться залишатися в Іраку ще 10 років.

Прем`єр-міністр Іраку Нурі Малікі дезавуював заяву Даббага, сказавши, що він просто висловив свою особисту думку, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Військова кампанія в Іраку добігає кінця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути