пʼятниця, 19 січня 2007 10:22

Кримські татари побилися з будівельниками за самозахоплену ділянку у Сімферополі

У Сімферополі 18 січня виникла бійка за участю кримських татар через земельну ділянку в одному з мікрорайонів міста.

За інформацією очевидців події, будівельники підприємства ТОВ "ОЛВІКРИМ" збиралися поставити огорожі навколо ділянки площею 2,6 га, яка числиться у фірми в оренді.

Ця ділянка виділена минулого року підприємству під будівництво житлового комплексу і з березня 2006 року захоплена ініціативною групою Даніяла Аметова (цю людину опоненти називають "король самозахоплень", у 2006 році кримський спікер узяв Аметова радником. - "ГПУ").

Коли працівники "ОЛВІКРИМ" прибули на місце й приступили до робіт із огородження території, татари-пікетники, які чергували на самозахопленій ділянці, сповістили про це координаторів акції.

На місце почали під"їжджати "представники кримськотатарської громадськості". Між ними та співробітниками будівельного підприємства виникла бійка.

Кримські татари кидали в будівельників каміння й палиці, декілька учасників бійки одержали синці й травми. За даними очевидців, у бійці брали участь кількасот осіб, а після цього на землі валялися "заточені болти, довжиною близько 20-25 сантиметрів".

Як зазначили свідки події, на місце інциденту прибули співробітники МВС і спецпідрозділу "Беркут", ДАІ, Центрального райвідділу міліції. Сюди ж прибули двоє заступників начальника Головного управління МВС України в АРК.

"Міліції вдалося локалізувати й погасити конфлікт, а прибулим на ділянку першому заступнику голови міськвиконкому й голові Центрального райвиконкому переконати кримських татар і співробітників "ОЛВІКРИМ" провести додаткові переговори й знайти компромісний вихід із ситуації, що склалася", - повідомляє Центр громадських зв"язків Головного управління МВС України в АРК, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Кримські татари побилися з будівельниками за самозахоплену ділянку у Сімферополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути