понеділок, 08 жовтня 2007 17:44

Журналісти пікетують Генпрокуратуру

Під будівлею Генеральної прокуратури України 8 жовтня проходить мітинг на захист свободи слова. Представники ЗМІ, які пікетують будівлю, виступають проти переслідувань журналістів, які мають сміливість писати про корупцію у сфері державних закупівель.

Як розповів організатор акції Вадим Гладчук, представники Тендерної палати неодноразово погрожували журналістам, які пишуть про сферу державних закупівель. У одного з них - Юрія Шеляженка - описана квартира. "Мене самого тримали 16 діб під арештом і погрожували закрити сайт", - сказав він.

За словами Гладчука, більшість представників Тендерної палати пройшли в нову Верховну Раду. Зокрема, депутатами стали почесний президент Тендерної палати України Олександр Ткаченко (N8 в списку КПУ), а також її фактичний власник Антон Яценок (N79 в списку БЮТ). Цих людей Гладчук асоціює з найбільш резонансними фактами переслідування журналістів і підкупом засобів масової інформації.

У пікетуванні беруть участь журналісти Андрій Марушов і Владислав Зубар. Вони стверджують, що стали об"єктами регулярних погроз, безпідставних судових позовів за те, що висловили сумнів в законності діяльності Тендерної палати, її засновників і керівників.

У руках пікетувальники тримають плакати з написами: "Тендерна мафія! Руки геть від журналістів Марушева, Зубаря, Гладчука і Шеляженка", "Ющенко! Тобі потрібний другий Гонгадзе?", "Ні - політрепресіям 1937 року в 2007 році", повідомляє газета "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Журналісти пікетують Генпрокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути