пʼятниця, 21 вересня 2007 10:15

Журнал Forbes назвав найбагатших американців

Журнал Forbes в номері, який надійде у США в продаж 21 вересня, публікує щорічний список 400 найбагатших жителів США. Уперше за всю історію складання цим журналом такого рейтингу, в список увійшли тільки ті люди, чий стан перевищує 1,3 мільярда доларів. Сумарний капітал учасників рейтингу 2007 року склав 1,54 трильйона доларів США, що на 29 мільярдів більше, ніж минулого року.

Беззмінним лідером списку 400 найбагатших жителів США чотирнадцятий рік підряд залишається засновник компанії Microsoft Білл Гейтс. У рейтингу 2007 року експерти журналу оцінили його статки в 59 мільярдів доларів, пише Lenta.Ru. Друге місце знов посів інвестор Уоррен Баффет з 52 мільярдами доларів, у третому рядку так само, як і в 2006 році, розташувався Шелдон Адельсон - власник мережі казино і готелів в Лас-Вегасі, що володіє 28 мільярдами доларів.

Четверте місце в списку найбагатших американців Forbes у 2007 році зберіг за собою Лоуренс Джозеф Еллісон - власник компанії Oracle, яка спеціалізується на виробництві програмного забезпечення для персональних комп"ютерів. Капітал Еллісона журнал оцінює в 26 мільярдів доларів.

П"яте місце розділили засновники компанії Google Сергій Брін і Ларрі Пейдж: кожен з них має 18,5 мільярда доларів. Брін і Пейдж у 2007 році вперше ввійшли до десятки рейтингу Forbes. Із 2004 року матеріальний стан засновників Google покращився в чотири рази.

За межами десятки найбагатших американців у 2007 році опинився Пол Аллен, що заснував Microsoft разом із Біллом Гейтсом. 16,8 мільярда доларів, якими володіє Аллен, дозволили йому стати лише 11-м.

 

Зараз ви читаєте новину «Журнал Forbes назвав найбагатших американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути