Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 18:19

Спецтема: Великдень

Журі не сподобалась жодна паска на конкурсі-дегустації у Полтаві

20 квітня у Полтаві визначили найсмачнішу і найкраще оформлену паску. У конкурсі-дегустації "Полтавський Великдень" запропонували взяти участь 30 підприємствам області. Свою продукцію представили лише 8 з них.

"Хочемо таким чином показати споживачам, які паски вони будуть споживати на Великдень, які з них якісні. Цього року вироби розділили на дві категорії – масового виробництва і немасового, ті, що печуть на замовлення. Вони мають відрізнятися. Новинка цього року – бісквіт "Квітневий", що його виготовила Хорольська механізована пекарня. Його можна використовувати і як паску, і як торт. Шляхом "сліпої" дегустації журі визначить найсмачнішу паску", – розповіла Gazeta.ua Наталія Ткаченко, заступник гендиректора ДП "Полтавастандартметрологія", яке організувало конкурс.

"У нашому пасхальному кексі є родзинки, цукати, мигдальні пластівці. Він надходить у магазин заморожений. Протягом півгодини його потрібно розморожувати при кімнатній температурі. Після цього пасхальний кекс готовий", – пояснила Ірина Шачикова з "Метро".

Такий 200-грамовий кекс коштує 24 грн, 300 гр – 27 грн, 500 гр – 40 грн.

Приватний підприємець із Лубен Руслан Ляшко представив новинку – паску з сиром.

"На 100 кг борошна беремо 25 кг сиру 5-відсоткової жирності. Така паска не черствіє 10 днів", - наголосив він.

500-грамова сирна паска коштує 15 грн.

Спочатку члени журі оглядають оформлення пасок. Тоді на підносі кожному виносять пронумеровані шматочки. Їх нюхають, м'якуш здавлюють руками. Кожен зразок запивають міцним холодним чорним чаєм, щоб перебити смак попереднього шматка.

"Жодна з пасок на запах мені не сподобалася. Ця сильно пахне яйцями. Хай не ображаються", – каже Наталія Ремізова, начальник науково-випробувального центру харчової продукції підприємства. Всім зразкам виставляє по 4 бали з 5 можливих за запах.

Журі визначає, що найсмачніші паски масового виробництва були представлені хлібокомбінатом "Кулиничі" та ПП Котенко, а немасового – продукція "Метро" і Миргородського хлібозаводу.

Члени журі зазначають, що найсмачнішими виявилися паски масового виробництва. Проте усі заявляють, що вироби не мали приємного запаху здоби

Зараз ви читаєте новину «Журі не сподобалась жодна паска на конкурсі-дегустації у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути