Ексклюзиви
вівторок, 07 листопада 2023 09:41

ЗСУ розширили контроль на лівому березі - карти бойових дій від ISW
8

Українські захисники зберегли позиції на лівому березі Херсонської області та розширили контроль на північ від Підстепного.

Геолокаційні кадри від 6 листопада показують, що російські війська нібито просунулися на південний захід від Першотравневого, за 24 км на схід від Куп'янська. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Є кадри, що російські війська нібито незначно просунулися на північ дорогою поблизу Васюківки (приблизно 12 км на північ від Бахмута).

Російський "воєнкор" писав, що українські сили контратакують через залізничну колію між Кліщіївкою та Андріївкою. Інший блогер писав, що українські війська атакують уздовж усієї лінії Кліщіївка-Андріївка-Курдюмівка.

Показали свіжі карти бойових дій
Фото: ISW
Показали свіжі карти бойових дій
Показали свіжі карти бойових дій
Показали свіжі карти бойових дій
Показали свіжі карти бойових дій

Журналіст Юрій Бутусов попередив, що російські війська готуються до чергової хвилі штурму Авдіївки зі свіжими резервами.

Нерегулярне збройне формування окупантів "Русский Легион" заявило, що українські сили успішно тиснуть біля Степового та ресторану "Царська охота" на південь від Авдіївки.

Російські війська здійснили наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької областей 6 листопада, але не просунулися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонщини - ISW

Окупанти кажуть, що негода не підходить для високої бойової активності, а на лінії фронту в основному тривають артилерійські дуелі.

Геолокаційні кадри від 6 листопада показують, що російські війська нібито трохи просунулися на схід від Загірного (11 км на південний захід від Гуляйполя).

Російський "воєнкор" стверджував, що позиційні бої тривають поблизу Вербового. Інший блогер стверджував, що українські війська проводять періодичні локальні атаки обмеженими силами поблизу Копані, Роботиного, Вербового та Новопрокопівки.

Українські війська утримують позиції в одній частині Кринок (30 км на схід від Херсона). Російський військовий блогер стверджував, що українські сили розширили контроль над своїми позиціями на північ від Підстепного. Інший пов'язаний з Кремлем блогер заявив, що українські війська відбили російську атаку поблизу Кринок.

Раніше повідомлялося, що 6 листопада, росіяни атакували авіаційною ракетою плацдарм українців на лівому березі Дніпра.

ЗСУ завдали ракетного удару по штабу російського угруповання військ Дніпро в Херсонській області 1 листопада. Російський "воєнкор" стверджував, що українські війська запустили крилаті ракети Storm Shadow і протикорабельні ракети "Нептун" по цілі в селі Стрілкове Херсонської області на Арабатській косі. Російська ППО перехопила лише половину ракет.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розширили контроль на лівому березі - карти бойових дій від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути