вівторок, 07 листопада 2023 05:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонщини - ISW

ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонщини - ISW
ЗСУ йдуть вперед на Херсонщині. Фото: УНІАН

Українські війська зберегли свої позиції на лівому березі Херсонської області та розширили контроль над своїми позиціями на північ від Підстепного.

Російський "воєнкор" пише, що українські сили все ще утримують позиції в одній частині Кринок (30 км на схід від Херсона), незважаючи на спроби Росії відтіснити українські сили зі східного берега річки Дніпро, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Інший російський військовий блогер стверджував, що українські війська проводять періодичні локальні атаки обмеженими силами поблизу Копані, Роботиного, Вербового та Новопрокопівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові розширили свої позиції на лівому березі Дніпра

"Геолокаційні кадри, опубліковані 6 листопада, показують, що російські війська нібито трохи просунулися на схід від Загірного (11 км на південний захід від Гуляйполя)", - йдеться в звіті.

Ще один російський "воєнкор" стверджує, що позиційні бої тривають поблизу Вербового і що українські сили намагаються порушити російські системи оборони в цьому районі.

Раніше повідомлялося, що 6 листопада, росіяни атакували авіаційною ракетою плацдарм українців на лівому березі Дніпра.

ЗСУ завдали ракетного удару по штабу російського угруповання військ Дніпро в Херсонській області 1 листопада. Російський "воєнкор" стверджував, що українські війська запустили крилаті ракети Storm Shadow і протикорабельні ракети "Нептун" по цілі в селі Стрілкове Херсонської області на Арабатській косі. Російська ППО перехопила лише половину ракет.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонщини - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути