пʼятниця, 03 листопада 2023 11:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ утримують плацдарм на Херсонщині - ISW

ЗСУ утримують плацдарм на Херсонщині - ISW
Українські війська мають успіхи на Херсонщині. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська утримують плацдарм на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Ймовірно, ЗСУ завдали ракетного удару по штабу російського угруповання військ "Дніпро", який розташований на Херсонщині. Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

За даними російських джерел, ЗСУ завдали ракетного удару по штабу російського угруповання військ Дніпро в Херсонській області 1 листопада. Російський "воєнкор" стверджував, що українські війська запустили крилаті ракети Storm Shadow і протикорабельні ракети "Нептун" по цілі в селі Стрілкове Херсонської області на Арабатській косі. Російська ППО перехопила лише половину ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни призначили нового командувача силами окупантів у Херсонщині - британська розвідка

Російські джерела також стверджували, що генерал-полковник Михайло Теплинський, нещодавно призначений командувачем російським угрупованням військ "Дніпро", яке діє на Херсонському напрямку, не постраждав. Російське опозиційне видання повідомило, що чотири українські ракети влучили в базу відпочинку "Аура" біля Стрілкового, яка була штабом російського угруповання військ Дніпро.

Аналітики також зазначають, що ЗСУ, ймовірно, утримують позиції та продовжують наступальні дії на східному березі Дніпра у Херсонській області.

Російські "воєнкори" стверджували, що українські війська провели атаки поблизу Пойми та Піщанівки і просунулися поблизу Кринок.

Українські війська знищують потенціал ворога на півдні. Окупанти там накопичували сили і зараз продовжують маневри, сказала начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ утримують плацдарм на Херсонщині - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути