Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2007 12:47

Значку :-) виповнилося 25 років

Сьогодні виповнилося 25 років із тієї миті, як професор психології Університету Карнегі Мелон Скотт Фалман першим у світі запропонував смайлик у тому вигляді, в якому він популярний і зараз, причому саме він запропонував використовувати його в листуванні.

"Пропоную використовувати ось таку послідовність символів для позначення жартівливих повідомлень :-) Читати слід збоку. Насправді, враховуючи нинішні події, доречніше виділяти повідомлення, які НЕ є жартами. Для цього використовуйте :-( ", - говорив Фалман у 1982 році. Сам психолог говорить, що смайлики замислювалися для того, щоб отримувач повідомлення міг точніше визначити настрій або емоцію, закладені в повідомлення відправника.

Достовірно відомо, що найперший смайлик з"явився об 11.44 ранку 19 вересня 1982 року, коли Фалман написав одне з повідомлень на тоді ще зовсім нечисленному мережевому форумі. Причому повідомлення стосувалося того, як людині виразити свою емоцію під час мережевого спілкування. Є чутки, що ще до широкого розповсюдження смайлика для позначення жарту використовували знак #", по аналогії з зубами, які видно при усмішці. Також ще в 1972 році користувачі системи PLATO могли використовувати спеціальні символи для позначення емоцій у вигляді маленьких квадратних осіб. Проте незалежність від використовуваного шрифту й кодування була безперечною перевагою смайлика типу :-), передає Сybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «Значку :-) виповнилося 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути