середа, 13 березня 2013 22:35

ЗМІ називають нового Папу запеклим противником абортів і одностатевих шлюбів

ЗМІ називають нового Папу запеклим противником абортів і одностатевих шлюбів
Фото: AFP

Кілька місяців тому під час політичних дискусій про можливості одружуватися людям однієї статі Бергольо оприлюднив лист, в якому заявив: "Не будемо наївними - йдеться не про політичну боротьбу, це деструктивна спроба щодо Божих планів".

Аргентинські ЗМІ, характеризуючи нового Папу Римського Франциска I архієпископа Буенос-Айреса, нагадують, що він відомий як запеклий противник одностатевих шлюбів і дозволу абортов.Так, кілька місяців тому під час політичних дискусій про можливості одружуватися людям однієї статі Бергольо оприлюднив лист, в якому заявив: "Не будемо наївними - мова йде не про політичну боротьбу, це деструктивна спроба щодо Божих планів".

У ставленні до абортів Бергольо заявляв, що вважає його неприпустимим навіть у разі, якщо жінка піддавалася насильству. "Аборт ніколи не є вирішенням проблеми", - заявив він у вересні 2012 року. "Коли ми говоримо про вагітну жінку, ми говоримо про двох життях, і обидві необхідно зберегти, бо життя - абсолютна цінність", - наводить аргентинська La Nacion його слова.

У середу стало відомо, що новим Папою Римським вперше став латиноамериканець - архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо. Його ім'я назвав кардинал-протодиякон Римсько-католицької церкви Жан-Луї Торан. З балкона Собору святого Петра він виголосив знамениту латинську формулу Habemus Рapam (У нас є Папа). Новий Папа Римський прийняв ім'я Франциск I.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ називають нового Папу запеклим противником абортів і одностатевих шлюбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути